Det är många i Sverige som är intresserade av guld. Oftast handlar det om investerare som vill köpa råvaran för att få en stabil avkastning på sina pengar. När det är turbulent på valutamarknaderna, kan det vara ett bra läge att satsa en del av sitt kapital på fysiskt guld. Det gör du enklast genom att köpa guldtackor. Det går även att köpa guld i form av värdepapper och skuldsedlar. På webbsidan guldcentralen.se kan du läsa mer om guldhandel. När du lärt dig mer via utbildningsmaterialet är det inga problem att bli medlem och komma igång med dina investeringar.

guldentusiastGuldgrävning

Är du mer intresserad av att lära dig mer om guldgrävning, hittar du en mängd spännande information på sidan Guldforum. Det gäller både praktisk information gällande resor till områden där guldgrävningen bedrivs samt det mesta om verktyg som du kan behöva för att göra guldgrävningen effektivare.

GGF är förkortningen för Guldgrävarnas förening som drivs av fem guldentusiaster från Vara, Landskrona och Stockholm. Sidan drivs av Lars Guldström – en kändis inom guldgrävarvärlden – som kan precis allt om guld.

Guldvaskning

Vill du inte sätta dig in i guldgrävningens tekniska aspekter, är det guldvaskningen du bör satsa på. Medlemskap i SGF – Svenska Guldvaskarföreningen – kostar endast 200 kronor per år. Som medlem får du klubbtidningen hemskickad en gång var tredje månad.Du kan också låna utbildningsmaterial och bli inbjuden till fleraguldvaskarresor som föreningen anordnar över hela Europa.

ÖNG är Övre Norrlands Guldgrävarklubb som i första hand vänder sig till Norrland. Det kan bli svårt att ta del av alla fina aktiviteter som sker i klubbens regi om man inte bor i närheten av det övre norrländska landskapet. ÖNG arrangerar mästerskapet i guldvaskning – en rolig tävling som kan göra dig rik. År 2015 anordnades mästerskapet i Lannavaara – en liten by 100 kilometer norr om Överkalix.